Formosa PAO CHUNG - Zimní speciál

Svěží lehce fermentovaný oolong ze zimní sklizně.

170 Kč
Skladem

Pokud se bavíme o zimní sklizni, jedná se vždy o specialitu, protože v chladném horském klimatu je množství takto sklizeného čaje velmi nízké. Díky extrémním podmínkám a kratší době kdy je rostlina vystavena slunečnímu svitu, mají čaje z takto pozdní sklizně obvykle více výrazné aroma, cenou za to je méně výrazná chuť nálevu, ve kterém postrádáme sladkost typickou pro běžné sklizně. S dnešními technikami balení a uchovávání čaje, kdy si můžeme i v zimě dopřávat letní sklizně bez výraznější ztráty kvality, by se mohla zdát zimní sklizeň zbytečnou, nicméně právě proto jí věnují výrobci zvláštní péči. Podle nás je to rozhodně zajímavý čaj, který stojí za vyzkoušení.

 

Komentář dovozce:

Formosa Winter Special PAO CHUNG 50g
Zajímavá varianta slavného polozeleného čaje z pozdní tzv. zimní sklizně. Velmi zlehka fermentovaný, pro tento druh netypicky zkroucený zelený list, nasládle květové vůně. Nálev svěží, zelinkavě květové, nasládlé chuti bez výraznějšího sklonu k trpknutí. Čaj je v originálním balení 50g.

Tip na přípravu: do vyhřáté konvice vsypat 6 - 8 gramů čaje, přelít 0,3l vody o teplotě 80°C (lze vyzkoušet chladnější i teplejší), louhovat 60 - 150 sekund, možno znovu (minimálně 3x) zalít. Tento čaj je obzvláště vhodný pro přípravu khong fu.

Kód Kód: 349
Kategorie: Oolongy
Hmotnost: 0.05 kg